andesign

Alla inlägg under mars 2013

Av Nikki & Annette Hansson - 25 mars 2013 11:30

Såhär ser veckans schema ut för mig & Alex samt aktiviteter:


Måndag: Dressyrträning för Maria

Tisdag: Vila

Onsdag: Ev. dressyrträning för Pia Kristoffersson annars dressyr inne

Torsdag: Dressyr i ridhuset

Fredag: Ut i skogen

Lördag: Bommar

Söndag: Pay & Ride, hoppning (Både Alex & Banana)


På fredag ska även Michelle tävla med Banana i Hästhagen, LB:1 så vi hoppas dom får sitt andra kval till ungponny SM! Jag tänkte även åka ner till Hästhagen de andra dagarna eftersom jag har lite kompisar som ska rida både FEI och küren.   


/Nikki

Av Nikki & Annette Hansson - 25 mars 2013 08:27

Gjorde precis en anmälan till Pay & Ride i hoppning den 31/3.   

Michelle tävlade tidigare en del i hoppning med vår förra ponny Cent och tycker fortfarande att det är kul även om hon nu koncentrerar sig på dressyren. Banana hade nog aldrig ens sett en bom innan vi köpte henne och nu ska hon få se en hel hoppbana - får se hur det går :). Hon är ju otroligt cool så det ska nog gå bra.

Michelle ska även hoppa Alex som faktiskt är en fd hopp-ponny som ledsnade och fick bli dressyrponny men nu när han hoppar så sällan tycker han det är jättekul.


 

Michelle och Cent


//Annette


Av Nikki & Annette Hansson - 24 mars 2013 18:15

 

Först och främst bör man ha:

  • 2 snoddar
  • Speciella "donut" spännen
  • Donut
  • Hårnät
  • Bling bling
  • Bling snodd

 

Allting är köpt på www.dressyr.com


Innan du börjar med din donut bör du tänka på att ha rätt storlek på donuten; ju mer och längre hår du har = desto större donut och ju kortare och tunnare hår du har = desto mindre donut. Donut finns att köpa för en billig peng på t.ex H&M som är superbra! Tänk också på att borsta håret ordentligt innan du börjar! Ta även hjälp av någon annan (Mamma, Annette gör min donut) för det är svårt att få det snyggt själv.


Steg 1:

 

Sätt upp håret i en låg hästsvans och se till att det är snyggt och slätt


Steg 2:

 

Trä på donuten (en donut i samma hårfärg som du har)


Steg 3:

 

Fördela håret jämnt "över" donuten och trä över en snodd så att det sitter fast


Steg 4:

 

Snurra håret som är utanför donuten, om du har väldigt långt hår kan du dela upp håret som är utanför i flätor och sedan snurra runt, det blir jättefint! Jag tvinnar det och snurrar runt donuten eftersom jag har rätt kort hår


Steg 5:

 

Använd spännet för att fästa det hår du tvinnar/flätat


Då ser det ut såhär:

 



Steg 6:

 

Trä på hårnätet med pärlorna samt sätt på bling snodden runt om så att man inte ser klämmorna som fäst fast allt hår som var utanför


Steg 6:

 

Sätt på blingblinget


Resultat:

 


Jag är sedan väldigt noggrann med att det inte ska sticka ut något hår utanför hjälmen, det ser slarvigt ut annars så ta många klämmor! Träna på att göra donuten ett par gånger så att du får en fin form och så att det inte sticker ut hår överallt, det kan nämligen ta ett tag innan man lär sig. Kom också ihåg att det ska hålla en hel dag oftast och att du måste spänna allting HÅRT! Så att det håller!


Lycka till!   


/Nikki & Annette


Av Nikki & Annette Hansson - 24 mars 2013 16:58

Wiie bästa rundan någonsin idag!! Alex var så pigg och glad :D:D blev en tredje placering bland 19 storhästar!!!!! ;)


/Nikki

Av Nikki & Annette Hansson - 24 mars 2013 10:14

Haha en klassiker.... Sitta och putsa samtidigt som jag följer tävlingen online på equipe ;)


Förresten!! Kika in senare under dagen för då kommer "steg för steg" hur man gör en tävlingsfrisyr!! (Donut)


/Nikki

Av Nikki & Annette Hansson - 23 mars 2013 19:25

Idag red jag & en tjej i stallet lite olika bomövningar; den "vanliga" bomserien med ett antal bommar på rakt spår som vi höjde samt kortade, sen en bomserie på böjt spår och även en ensam bom som vi kombinerade med lite skänkelvikning. Här kommer en kort film på dagens bomövning, tyvärr bara över de bommarna på rakt spår.



Valde att rida med gramantyglar eftersom jag ville ha lite mer kontroll och försöka få honom lite mer på tygel över bommarna, bakbenen finns ju där om man säger så ;) .. 


/Nikki



Av Nikki & Annette Hansson - 22 mars 2013 19:41

Knock Out tävlingen blev succé med utklassning, Dagstorp är vidare i nästa omgång! Banana var väldigt pigg men skötte sig bra och fick 68%.


Det var kul och nyttigt att skriva protokoll! Gör gärna om det :) Nu är vi på väg hem och nu laddar vi om inför tävling med alleballe på söndag.


/Nikki

Av Nikki & Annette Hansson - 22 mars 2013 09:15

Har precis kommit hem efter att ha varit i stallet tidigt. Passade på att ta en tur i skogen idag eftersom det inte snöade och Alex blev jätteglad. Hann även mocka snabbt och nu ska jag iväg till gymmet ett par timmar. Ikväll blir det "tävling" för bananas del.


/Nikki

Presentation

Bloggen drivs av Nikki och mamma Annette där de skriver om deras hästliv. Nikki tävlar sin ponny Alex bland storhästar och lillasysterns ungponny Banana Bitsch tränas inför de större klasserna.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<<
Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nikki

Nikki Hansson

Hej! Jag heter Nikki Hansson och är 18, fyller 19 i april. På bloggen kan ni följa min resa som nybliven senior, fast med ponny! Det kommer bli en spännande men tuff resa.   


Ovido - Quiz & Flashcards