andesign

Alla inlägg den 15 mars 2013

Av Nikki & Annette Hansson - 15 mars 2013 20:16

Titta vad min ponny kan!! Han älskar att gå bommar och därför "utnyttjar" jag det och tränar lite åt passage hållet, det är så häftigt!! Min fina fina ponny   



/Nikki


Av Nikki & Annette Hansson - 15 mars 2013 09:08

Idag var Banana "som vanligt" när jag kom till stallet och skulle släppa ut. Hon blev vaccinerad mot hästinfluensa i måndags och blev rejält dålig av vaccinet. Hon har inte alls mått bra utan haft feber, ont i kroppen och haft svårt att böja halsen till höger. Vi fick ge henne Hippotrim och nu mår hon bättre   . Det märkliga är att det är tredje gången vi råkar ut för att hästarna blir så här sjuka av vaccinet fast veterinärerna påstår att det är ovanligt! Det är ganska vanligt att de får lite feber men inte att de blir vingliga, ont i kroppen och helt stela i halsen. Vi har provat tre olika preparat/märke av vaccin och har dessutom haft olika veterinärer som vaccinerat och resultatet har blivit detsamma!

/Annette

Av Nikki & Annette Hansson - 15 mars 2013 08:00

För ungefär lite mer än ett år sedan red jag ett sto född 2005 e. Le Matsjo åt ett försäljningsstall eftersom de ville att någon skulle utbilda henne och tävla för att sedan sälja. Hon hade haft föl och var därför lite efter i sin utbildning men var hur trevlig och mjuk som helst att rida! Hon kunde vara lite stoig och skulle ha sista ordet men trots detta var hon en liten arbetsmyra. 


Jag hann starta en klubbtävling (LB:1) på 57% med fina lovord från domaren trots att hon knappt kunde genomföra programmet då hon var rädd för staketet, stackaren som aldrig varit med om det innan haha. Tyvärr började hon som alltid varit en pigg och mjuk arbetsmyra kännas annorlunda; tjurig, seg och orytmisk. Vi åkte med henne till veterinär och upptäckte en lös benbit, som tur var hittade vi den innan värre skador orsakats och hon opererades. Hon är nu på vila på försäljningsstallet i en stor fin hage tillsammans med andra unghästar. 


Det var väldigt nyttigt för mig att rida en häst som var väldigt olik Alex; hon var mycket mindre, mer smäcker, stoig och lite nervös. Jag fick verkligen ställa om min ridning, försöka analysera och anpassa mig efter henne. Det var svårt till en början men efter ett par gånger började jag lära känna henne och hur jag skulle rida henne. 



/Nikki
 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Bloggen drivs av Nikki och mamma Annette där de skriver om deras hästliv. Nikki tävlar sin ponny Alex bland storhästar och lillasysterns ungponny Banana Bitsch tränas inför de större klasserna.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<<
Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nikki

Nikki Hansson

Hej! Jag heter Nikki Hansson och är 18, fyller 19 i april. På bloggen kan ni följa min resa som nybliven senior, fast med ponny! Det kommer bli en spännande men tuff resa.   


Ovido - Quiz & Flashcards