andesign

Alla inlägg under maj 2013

Av Nikki & Annette Hansson - 12 maj 2013 11:21

En tjej som heter Sofie var och provred Alex lite imorse eftersom hon ska låna honom till Knock Out finalen nästa helg. Det gick jättebra och efter lite tips blev han väldigt framåt och fin. Dock är ju Alex väldigt svår att sitta då han är väldigt skumpig haha, så Sofie fick kämpa lite med det. Annars tyckte jag hon red honom jättefint! Hon ska komma en gång nästa vecka också och rida honom lite och då kommer det säkert gå ännu bättre! 


Michelle och resten av familjen är i Hässleholm idag och provar ett par dressyrstövlar. Dom har letat såå länge och eftersom Michelle är i en växtperiod vill mamma inte köpa skräddarsydda Königs till henne ännu så hon är och provar ett par begagnade. Och jag vill bara ha mina stövlar nuuu.. Ska bara jobba ihop lite mer pengar sen blir mina drömstövlar mina   


Vi hörs sen! Min mobil fungerar fortfarande inte så kunde tyvärr inte ta någon bild idag.


/Nikki

Av Nikki & Annette Hansson - 11 maj 2013 18:26

I eftermiddag så skyndar vi oss för Michelle och Banana ska åka till Dagstorp och träna för Maria då hon är lite stökig just nu. Banana krångar vid lastningen så det blir lite snävt med tiden, i alla fall när hästen är lastad och vi ska sticka iväg så ser vi att det är punktering på ett däck på transporten! Riktigt tröttsamt det är bara att lasta ut och ringa återbud. Suck!

 

Bild från Ribban i tisdags.   /Annette

Av Nikki & Annette Hansson - 11 maj 2013 13:52

Jag har pluggat hela förmiddagen och tänkte bege mig till stallet i eftermiddag och rida ut. Men, det ser rätt grått ut sp hoppas inte det börjar regna. :( Känner verkligen för att köra ett riktigt konditionspass i skogen och låta Alex få sträcka på sig ordentligt. Han älskar det! 


/Nikki

Av Nikki & Annette Hansson - 10 maj 2013 20:07

Idag fick Alex lite vila och imorgon blir det nog en tur i skogen med lite bus och härliga galoppsträckor! Så mysigt att bara rida ut i skogen och bara koppla av. Både jag och Alex behöver det ibland som variation från träningen. 


En liten rolig sak som kommer hända Alex framöver är att en tjej som heter Sofie ska prova att rida honom på söndag och om det går bra och hon vill så ska hon låna honom till knock out finalen. Tycker Sofie rider så mjukt och fint så har inga problem att låna ut honom till någon annan fastän jag egentligen inte tycker om att andra rider honom. Ska bli superskoj och se någon annan rida honom och dessutom en duktig dressyrryttare. 


Galna Banana ska nog åka ner till Maria imorgon och träna lite inför knock outen så hon blir hyffsat tam. Hon stegrar som bara den just nu och protesterar hela tiden. Det märks verkligen att hon börjar få mer muskler och kondition! Man har ju nästan glömt hur det är att ha en unghäst, ett tag sedan nu! ;) 


/Nikki

Av Nikki & Annette Hansson - 10 maj 2013 16:54

             

Tycker verkligen om den sista bilden, vad tycker ni? Häftig bakgrund! :D 


/Nikki

Av Nikki & Annette Hansson - 9 maj 2013 22:10

Har precis kommit hem från stallet, det blev en lång men rättså lyckad tävlingsdag! Började med att det ösregnade när vi skulle lasta från Helsingborg så jag trodde att vi skulle behöva vända eftersom det var så mycket vatten på motorvägen. Men så fort vi kom utanför Helsingborg så regnade det inte alls och nere i Malmö var det superväder! 


Alex kändes fin på framridningen, väldigt energisk och positiv! Dock låg tävlingsbanorna mitt på Ribban, massa fotbollsspelande, joggande, gåendes, trafik och en massa liv runtom gjorde att Alex inte riktigt kunde fokusera sig inne på banan. Han kändes väldigt spänd, men ändå framåt. I galoppen fick jag minnesförlust och glömde första galoppdelen, men kom snabbt på det igen så tyvärr fick jag -2 poäng. Det har faktiskt aldrig hänt tidigare! Iallafall, när jag red kändes det inte alls bra, han var spänd och det kändes som om jag red JÄTTE slarvigt. Tydligen tyckte inte domaren alls att jag red slarvigt, tvärtom! Fick fina ord om min noggrannhet.. Haha, som det kan bli ibland! Fick mycket bra poäng tack vare att han var så framåt och energisk. Fina fina Alex! Resultatet landade iallafall på 65,9% och ledde till en individuell 5e plats av 30 startande. Inte illa! Inte nog med det vann även laget!!!!! Så nu får vi ladda om till final! :) 

 

               

 

/Nikki

Av Nikki & Annette Hansson - 9 maj 2013 12:43

Kom precis hem efter att ha duschat något sura Alex som ville gå kvar i hagen haha, vi gick ut att beta efteråt så han blev lite gladare iallafall! Ska fixa mitt hår och byta om sen åker jag till stallet igen. Startar vid 17 så vi kör halv 3. :) Det är alltså Lag DM idag så ni får hålla tummarna för oss i Dagstorp, laget vann förra omgången! 


Hade förresten fina bilder på Alex som jag tänkte ladda upp från mobilen innan men nu är min mobil helt paj. Touchen fungerar inte?! Saknar min gamla iPhone 3Gs som fungerade i vått och torrt;) min iPhone 5 är helt knas..


/Nikki

Av Nikki & Annette Hansson - 8 maj 2013 13:27

Jag rider ju alltid bommar dagen innan tävling eftersom jag tycker han är så fin dagen efter (men också väldigt positiv eftersom han tycker det är så roligt)! I början när han inte alls var lika stark var jag väldigt noggrann med att jag red lite lägre bommar och inte för länge. Nu har vi avancerat och rider rätt höga bommar och under ett längre pass. Alex är superduktig! 


       

Ikväll ska jag nog också lägga in lite bommar, dock måste jag också rida genom programmet en gång tänkte jag. Så är vi laddade inför tävlingen imorgon. Startar inte förrän kvart över 5 ungefär så behöver inte duscha och allt ikväll utan kan göra det imorgon på dagen + Alex hinner gå ut en stund i hagen så blir han glad!


Nikki

Presentation

Bloggen drivs av Nikki och mamma Annette där de skriver om deras hästliv. Nikki tävlar sin ponny Alex bland storhästar och lillasysterns ungponny Banana Bitsch tränas inför de större klasserna.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nikki

Nikki Hansson

Hej! Jag heter Nikki Hansson och är 18, fyller 19 i april. På bloggen kan ni följa min resa som nybliven senior, fast med ponny! Det kommer bli en spännande men tuff resa.   


Ovido - Quiz & Flashcards