andesign

Alla inlägg den 26 augusti 2013

Av Nikki & Annette Hansson - 26 augusti 2013 20:56

Igår tränade jag för Carina vilket gick mycket bättre än sist, kul att se att hennes tips hjälper oss! Vi började med skritten, gjorde små små 3-4 m volter hela tiden och jobbade med att få in ytterbogen. Grundtänktet på hela träningen är att jag ska ha mer stöd på ytter, utan att bli stum, samtidigt som jag är mjuk, följsam och eftergiven i min innerhand och inte glömma styra med ytterskänkel samt möta upp med innerskänkel. Vi gjorde senare samma sak i både trav & galopp och vilken skillnad det blev! Alex travade väldigt fint och var superlydig i galoppen då vi gjorde mycket, länga stegen --> korta stegen --> länga stegen osv. 


Vi gick senare ut på långsidorna där jag först fick gå in i öppna i ett par steg, sedan ställa om till förvänd sluta ett par steg och sedan gjorde jag detta flera gånger i vardera håll. Öppnorna blev riktigt bra och han var med mig på ett helt annat sätt utan att tvära för lite eller förböja sig i halsen. Även här fick jag tänka mycket på att rama in honom, förbereda honom väl, ha kontakt på ytter och samtidigt ta-lätta på inner så att jag inte blir stum.


Vi slutade med att lägga ner honom i en riktigt rund form och jag kunde verkligen känna hur hela sadeln hoppade då han riktigt sköt upp ryggen och var helt lösgjord. Riktigt skoj och ett riktigt bra pass helt enkelt! 


Schemat för veckan ser ut såhär:


Måndag- Löshoppas (har film som jag kan lägga ut)

Tisdag- Dressyrpass i paddocken, jobba med samma saker som på träningen i söndags

Onsdag- Skritta ut en runda/lättjobb

Torsdag- Carina ska rida Alex

Fredag- Frihetsdressyr i ridhuset (har även här en film från förra veckan som jag tänkte skriva mer om i ett enskilt inlägg)

Lördag- Vila (jag är ledig och kommer vara i Hbg)

Söndag- Jogga i paddocken


/Nikki

Presentation

Bloggen drivs av Nikki och mamma Annette där de skriver om deras hästliv. Nikki tävlar sin ponny Alex bland storhästar och lillasysterns ungponny Banana Bitsch tränas inför de större klasserna.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nikki

Nikki Hansson

Hej! Jag heter Nikki Hansson och är 18, fyller 19 i april. På bloggen kan ni följa min resa som nybliven senior, fast med ponny! Det kommer bli en spännande men tuff resa.   


Ovido - Quiz & Flashcards